Syarikat koperasi kredit di Kedah 1952-1963 - Por, Beng Keong (Universiti Sains Malaysia., 1988)
Sejarah sosio- ekonomi petani merupakan satu bidang yang tidak mendapat perhatian yang sepenuhnya jika dibandingkan denqan sejarah politik. Ini adalah satu perkara yang menyedihkan, kerana sebenarnya mereka ini merupakan satu golongan yang terbesar dan sama-sama memberikan sumbangan kepada pembangunan negara.