Sejarah perkembangan dan peranan dewan perhimpunan Cina Selangor, 1923-1982 - Hong, Kim Yoong (Universiti Sains Malaysia, 1989)
Dewan Perhimpunan Cina Selangor (DPCS) ialah satu Pertubuhan Cina yuang mempunyai kedudukan yang paling tinggi di kalangan semua pertubuhan-pertubuhan Cina di negeri Selangor.