Peranan Dato' Lembaga di dalam masyarakat Melayu di daerah Rembau - Othman, Abu Hurairah (Universiti Sains Malaysia, 1989)
Tajuk yang akan dibicarakan ialah Peranan Dato Lembaga di dalam masyarakat Melayu daerah Rembau sebelum merdeka.Kajian ini adalah secara umum dan penekanan hanya dibuat untuk daerah Rembau