Kesan Iklan-Iklan Barangan Dalam Televisyen Di Kalangan Kaum Wanita - Anyi, Ngau (Universiti Sains Malaysia, 1982)
Kajian ini bercorak deduktif dan ianya bertujuan untuk mengesan sejauh manakah iklan-iklan barangan di televisyen mempunyai kesan di kalangan kaum wanita di sebuah bandar yang sedang membangun di kawasan kota.