Satu Tinjauan Mengenai Menora Yang Terdapat Di Negeri Kedah - Mohamed, Norhafiza (Universiti Sains Malaysia, 1989)
Saya memilih Menora di negeri Kedah memandangkan belum ada kajian yang dibuat berkenaannya. Menora selalu sangat dikaitkan dengan negeri Kelantan maka saya berazam untuk membuktikan bahawa menorah yang terdapat di daerah pedalaman negeri Kedah tidak Kurang hebatnya.