Skim Bantuan Untuk Peniaga Kecil Bumiputera Di Bandar Melaka. Satu Kajian Kes Di Bandar Melaka. - Hasbollah, Noraini (Universiti Sains Malaysia, 1986)
Kajian ini bertujuan untuk menganalisa sejauh mana skim bantuan kerajaan dapat membantu meninggikan pendapatan peniaga-peniaga kecil bumitera dan meningkatkan penyertaan golongan bumiputera dalam bidang perniagaan.