Migrasi Ke Luar Generasi Kedua Felda. Kajian Kes Di Rancangan Bukit Rokan, Negeri Sembilan. - Samah, Rafiah Abu (Universiti Sains Maslaysia, 1983)
Penulisan ini adalah menyentuh tentang aspek-aspek yang berkaitan dengan migrasi ke uar anak-anak peneroka, yang kini telah semakin ketara di kebanyakan rancangan Felda. Segala perbincangan adalah didasarkan kepada kajian yang telah dijalankan di Rancangan Felda Bukit Rokan, di Negeri Sembilan.