Satu Kajian Mengenai Kesan Siaran-Siaran Pembanggunan RTM Di Dalam Masyarakat Pekebun Kecil Kelapa Dan Koko - Basiron, Jumahyah (Universiti Sains Maslaysia, 1983)
Latihan ilmiah ini berbentuk satu kajian terhadap kesan siaran-siaran pembanggunan RTM ke atas masyarakat pekebun kecil kelapa dan koko di Kg. Baru Batu 16, Teluk Intanm Perak.