Pelaksanaan Perumahan Kos Rendah Di Johor Analisis Perbandingan Prestasi Agensi Pelaksana Dalam Pembekalan Perumahan Kos Rendah Di Johor Bahru: Kajian Kes Perbadanan Johor Dan Uda Holding Sendirian Berhad - Sujak, Suhaimi (1999)
Permintaan perumahan di Johor Bahru adalah tinggi terutamanya perumahan kos rendah. Masalah yang timbul adalah permintaan perumahan jenis ini yang melebihi penawaran sedia ada. Kaedaan ini disebabkan agensi kerajaan gagal menunaikan tanggungjawab mereka dalam menyediakan bekalan rumah kos rendah yang sepatutnya. Kajian ini mengkaji sejauhmanakah agensi awam yang ditubuhkan oleh Kerajaan Negeri dan Kerajaan Persekutu dalam membantu meningkatkan penawaran bekalan perumahan kos rendah di Johor Bahru. Perbandingan di antara dua agensi akan dibual untuk melihat pihak manakah yang lebih memainkan peranun dan tanggungjawab mereka secara lebih berkesan.