PHS henti jilid akhbar - Ishak, Norsyafiqah Zamal (Universiti Sains Malaysia, 2015)
Perpustakaan Hamzah Sendut (PHS), Universiti Sains Malaysia henti jilid akhbar berikutan boleh mengakses bahan tersebut secara atas talian, selain menjimatkan kos dan ruang. Menurut Ketua Bahagian Bahan-bahan Bersiri dan Dokumen, Sukmawati Muhamad, siswa-siswi boleh mengakses surat khabar melalui laman web PHS di bawah pangkalan data Bernama Library & Infolink Service (BLIS) yang juga dilanggan Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM).