eThesis jimatkan tenaga dan masa - Komunikasi, Pusat Pengajian Komunikasi (Universiti Sains Malaysia, 2015)
Projek eThesis yang menggunakan sistem perisian terbuka Dspace di Perpustakaan Hamzah Sendut (PHS), Universiti Sains Malaysia (USM), menjimatkan tenaga dan masa warga kampus kerana mereka tidak perlu bergerak ke arkib Malaysiana untuk mendapatkan bahan rujukan thesis yang diperlukan sebaliknya boleh mengakses atas talian.