NRIC terapkan bidang seni dan sastera - Sofia, Victoria (Universiti Sains Malaysia, 2015)
Novel Research and Innovation Competition (NRIC) tahun ini akan dijadikan sebagai platform untuk menampilkan prototaip dan hasil kajian peserta sebagai cara untuk menyelesaikan masalah sosial pada hari ini. Menurut Pengarah Projek NRIC, Chew Wei Wen, masalah sosial tersebut bukan sahaja tertumpu di peringkat tempatan, malah juga pada tahap antarabangsa