Komposisi Kimia, Sifat-Sifat Fizik Dan Bau Bagi Minyak Esen Daun Citrus Hystrix Dc. Dan Kudup Bunga Phaeomeria Speciosa Koord. Dan Keaktifan Pengantioksida Semulajadi Dalam Citrus Hystrix Dc. Oleh Ham Lai Koon - Ham, Lai Koon (Universiti Sains Malaysia, 1992)
Minyak esen dari daun C. hystrix dan kudub bunga P. speciose dianalisikan dengan kromatografi gas kolum kapilari dan dikenalpastikan oleh spektrometri jisim dan resonans magnet nukleus. Sifat-sifat fizik dan bau juga dikenalpastikan untuk kedua-dua minyak esen tersebut.