Metatesis Metil Oleat Menggunakan Sistem Pemangkinan Homogenous Dan Sistem Pemangkinan Hiterogenous - Balan, Kishore (Universiti Sains Malaysia, 1991)
Tindakbalas metatesis metil oleat telah dilakukan menggunakan dua sistem mangkin, iaitu mangkin homogenous tungsten (VI) heksaklorida dan mangkin heterogenous dirhenium heptoksida di sokong atas penyokong aluminium klorida/silica. Dalam dua-dua sistem, ko-mangkin tetrafenil timah telah digunakan.