Kesan Alkohol Kepada Kepekatan Misel Genting Setiltrietilammonium Bromide - Gan, Swee Fen (Universiti Sains Malaysia, 1987)
Penentuan kepekatan misel genting (CMC) larutan akuas HTEAB pada 25C dijalankan dengan menggunakan teknik kekonduksian dan teknik kelikatan. Satu percubaan juga dibuat untuk mencari kesan alcohol kepada CMC pada 25C.