Satu Kajian Proses Kelulusan Sijil Kelayakan Bagi Pendudukan Untuk Majlis Perbandaran Pulau Pinang - Yeap, Hock Kee (1995)
Kajian ini adalah menjuruskan kepada kelulusan proses pembangunan Sijil Kelayakan Bagi Pendudukan di Majlis Perbandaran Pulau Pinang. Kajian ini bertujuan mengkaji cara atau prosidur yang dapat mempercepatkan proses kelulusan tersebut. Fenomena ini telah menjadi isu utama di negara kita terutama di bandar besar seperti Pulau Pinang dan Kuala Lumpur.