Kesan Penapisan Ke Atas Komposisi Bahan Bukan Saponfikasi Dalam Minyak Kelapa Sawit - Ng, Ah Say (Universiti Sains Malaysia, 1986)
Peratusan untuk bahan-bahan bukan saponsifikasi dan komposisinya untuk beberapa minyak kelapa sawit telah dianalisis. Telah didapati bahawa minyak kelapa sawit mentah mengandungi nilai bahan-bahan bukan saponifikasi yang tertinggi.