Penembusan Ion Klorida Ke Dalam Konkrit Bertulang Pada Persekitaran Marin - Mohd Hashim, Haslinda (Universiti Sains Malaysia, 1992)
Kajian tetang penyebab kakisan di jalankan ke atas konkrit bertulang yang dibina dari 2 jenis simen iaitu simen Portland bias (OPC) dan simen Porlant rintangan Sulfat (SEPC). Specimen-specimen konkrit didedahkan di persekitaran marin di pantai Batu Uban Gelugor.