Penerimaan Masyarakat Setinggan Terhadap Rancangan Penempatan Semula Dengan Tumpuan Khusus Setinggan Di Bandar Alor Setar - Md. Salleh, Azman (1999)
Pelan- pelan dan rancangan-rancangan yang melibatkan setinggan sepatutnya dimasukkan di dalam dasar perancangan ekonomi negara. Ia seharusnya dijelaskan dengan terperinci dan disediakan di dalam pelan pembangunan fizikal jangka pendek. Ia sepatutnya bersifat realistik dan memahami hubungan timbal-balik elemen-elemen penting di persekitaran bandar, khususnya keperluan kehidupan sosial dan ekonomi. Hal ini sepatutnya lebih diutamakan daripada memberi tumpuan kepada transformasi fizikal dan kegunaan tanah bandar.