Kaedah Untuk Mempertingkatkan Produktiviti Pembinaan Di Tapak Bina Melalui Produktiviti Buruh - Abdullah, Abdul Rahman (1995)
Produktiviti pembinaan merupakan salah sebuah faktor yang paling kritikal dalam menentukan projek yang dilaksanakan disiapkan mengikut peruntukkan masa , kos dan kualiti yang ditetapkan. Walaupun terdapat banyak. faktor yang mempengaruhi produktiviti pembinaan, namun begitu faktor buruh menawarkan potensi yang paling baik untuk mempertingkatkannya.