Pengkajian Kesan Logam Terhadap Kestabilan Minyak Sawit Selepas Pengelohan Kimia - Goh, Hion Ching (Universiti Sains Malaysia, 1990)
Corak perubahan kestabilan AOM bagi kepekatan ion kuprum atau ferum yang berlainan dan dicuci dengan bisulfit dan asid siltrik telah dikaji. Kesan kepekatan asid sitrik yang berlainan terhadap kestabilan oksidatif CPO dengan penambahan logam-logam itu juga dikaji.