Pengkajian Terhadap Kesan-Kesan Bisulfit Dalam Kestabilan Pengoksidaan Dan Pemusnahan B-Karotena Minyak Kelapa Sawit - Lee, Seng Fiat (Universiti Sains Malaysia, 1987)
Suatu pengkajian telah dibuat terhadap peranan bisulfit dalam (i) kestabilan pengoksidaan, dan (ii) pemusnahan B-karotena dalam minyak kelapa sawit. Pengolahan kimia dengan bisulfit dan juga penambahan terus bisulfit ke dalam minyak kelapa sawit telah meningkatkan kestabilan pengoksidannya.