Laluan Pejalan Kaki Sebagai Agen Pembangunan Semula Pusat Bandar : Kajian Kes Lebuh Campbell/Buckingham, Pulau Pinang - Michael Ong, Chin Keong (1999)
Cadangan laluan Pejalan Kaki Lebuh Campbell/Buckingham telah menimbulkan banyak persoalan serta keraguan bukan sahaja dari segi implikasinya terhadap komuniti tempatan tetapi juga terhadap pembangunan bandaraya George Town secara menyeluruh. Adakah pembangunan yang sedemikian rupa dapat menghidupkan semula kawasan membeli belah Lebuh Campbell/Buckingham yang pada suatu ketika merupakan pusat membeli belah yang terunggul di Wilayah Utara Malaysia.