Pengkajian Mengenai Ciri-Ciri Thermistor - Jaafar, Zaulkiflee (Universiti Sains Malaysia, 1984)
Projek pengkajian ini dapat dibahagikan kepada dua bahagian yang berasingan. Dalam bahagian pertama, tujuan utama ialah untuk mengkaji ciri-ciri yang terdapat pada thermistor. Sementara dalam bahagian kedua pula, tujuan utama ialah untuk menulis satu aturcara bagi mendapatkan persamaan dari data-data yang diperolehi dari pengkajian dengan menggunakan Bahasa FORTRAN.