Ke Arah Sistem Pengangkutan Bersepadu Di Pusat Bandar. Kajian Kes : Stesen Sentral Kuala Lumpur - Abdul Samat, Ma'ani (Universiti Sains Malaysia, 2002)
Kajian ini dilaksanakan dengan tujuan untuk mengenalpasti kepentingan Stesen Sentral Kuala Lumpur dibina dan bagaimanakah ianya menjalankan peranan sebagai pemangkin kepada sistem pengangkutan bersepadu di negara kita seperti yang diwarwarkan oleh pihak media elektronik mahupun media cetak. Stesen Sentral Kuala Lumpur sebagai kawasan kajian telah diteliti perkhidmatan dan kemudahan yang disediakan, fungsinya terhadap perkembangan sistem pengangkutan, kebaikan dan keburukan pembinaannya dan tidak ketinggalan pandangan pengguna mengenai kemudahan dan perkhidamatan yang disediakan di Stesen Sentral Kuala Lumpur.