Perlakuan Agresif Ikan Tilapia Merah, Oreocromis Sp. - Besar Sa'aid, Hafizah (Universiti Sains Malaysia, 1993)
Kesan nisbah seks yang berlainan ke atas frekuensi perlakuan agresif dan perlakuan pembiakan ikan tilapia merah, Oreochromis sp. dikaji. Tiada pemerhatian ke atas perlakuan pembiakan boleh dilakukan kerana ikan tidak menunjukkan apa-apa perlakuan pembiakan semasa kaJian dijalankan.