Penggunaan Dan Pengurusan Alat- Alat Jentera Binaan Dl Tapak Pembinaan. Satu Kajian Kes Keatas Kontraktor Kontraktor Kelas A Dan B Di Taiping Dan Ipoh - Singh, Chanda Kumar (Universiti Sains Malaysia, 1984)
Kemajuan-kemajuan teknikal dalam alat-alat dan jentera pembinaan telah menyebabkan satu perkgerakkan dalam pengurangan penggunaan tenaga buruh dan pengguna alat-alat jentera di tapak pembinaan dengan meluasnya walaupun tidak dapat dinafikan bahawa tenaga buruh didalam industry pembinaan.