Penentuan Kuinin Dengan Kaedah Analisis Suntikan Aliran Berpengesanan Amperometri. - Yeo, Chin Huet (Universiti Sains Malaysia, 1988)
Sistem suntikan aliran mudah penentuan kuinin dengan menggunakan elektrod karbon bak-gelas sebagai pengesan amperometik dikembang. Parameter parameter yang paling sesuai dalam penentuan, seperti kadar aliran fasa bergerak dan keupayaan optimum pengoksidaan dengan penyuntikan picagari biasa dan system penyuntik pengaliran terus yang dikawal oleh computer ditentukan.