Penggunaan Kitosan Sebagai Resin Penukar Kation - Ahmad, Megat Harun Al Rashid Megat (Universiti Sains Malaysia, 1997)
Penyelidikan ini meliputi penentuan parameter-parameter yang mempengaruhi proses penukaran kation iaitu pH dan kadar 1ir eluen menerusi resin tersebut. Kation yang dikaji ialah Pb2+, Cd2+ dan Sb3+.