Komponen-Komponen Liken Dari Bukit Bendera - Choong, Lai Fan (1992)
Kajian fitokimia dijalankan ke atas tumbuhan liken Parmotrama mellisaii, Usnea sp. dan Ramalina peruviana. Dengan menggunakan kaedah spektroskopi dan kimia. beberapa sebatian telah dikenal pasti.