Sejarah Sekolah-Sekolah Melayu (Rendah) Dan Perkembangannya Di Dalam Negeri Johor - Shahid, Kamaliah Md.
Sejarah sekolah-sekolah Melayu dan perkembangannya di dalam negeri Johor ditulis khusus bagi diabdikannya dengan tujuan memberi sedikit sumbangan didalam bidang penulisan sejarah persekolahan dan pendidikan di dalam Negeri Johor yang belum ada lagi penulisannya itu.