Kadar Aliran Batang, Jatuhan langsung Dan Pintasan Bagi Hutan Sekunder Tua Spesis Grewia Tonentosa Di Lembah Burung, Universiti Sains Malaysia, Pulau Pinang - Embong, Anuar (Pusat Pengajian Ilmu Kemanusiaan, 1992)
Kajian pintasan hutan sekunder tua spesis Grewia tonentosa telah dijalankan di satu kawasan hutan sekunder di , Lembah Burung , Universiti Sains Malaysia, Pulau Pinang. Kajian ini adalah berdasarkan kepada satu plot seluas 100m2. Kajian ini melibatkan pengukuran aliran batang dan jatuhan langsung yang dijalankan selama empat setengah bulan iaitu antara pertengahan bulan Ogos hingga Disember , 1991.