Jenayah Di Negeri-Negeri Selangor, 1903-1933 - Khor, Suan Hwa (Universiti Sains Malaysia, 1988)
Penyelidikan ini merupakan satu kajian yang memperlihatkan perhubungan kadar jenayah di negeri Selangor dengan factor-faktor politik, social, ekonomi, dan pentadbiran dari tahun 1903-1933. Ingin saya nyatakan disini bahawa penyelidikan ini tidak lengkap kerana saya hanya bergantung kepada bahan-bahan rujukan yang terdapat di dalam perpustakaan Universiti Sains Malaysia.