Pembangunan Jenama Perusahaan Kecil Dan Sederhana Dalam Syarikat Berorientasikan Jenama Di Malaysia - Mijan, Rohana (2017)
PKS sering mengaitkan pembangunan jenama dengan penggunaan sumber ketara dan ukuran kewangan. Persepsi yang terhad ini ekoran kurangnya model pembangunan jenama yang sesuai dengan kemampuan PKS untuk dirujuk. Justeru ia melibatkan sumber kewangan yang tinggi, strategi yang terhad dan ukuran yang tidak mencerminkan kemampuan sebenar sumber yang dibangunkan. Ini berbeza dengan PKS berorientasikan jenama yang menjadikan sumber jenama sebagai asas dalam membangunkan jenama. Oleh itu, kajian ini menerokai penggunaan sumber dalam PKS berorientasikan jenama, pembentukan strategi pembangunan jenama dan keberkesanannya terhadap prestasi jenama.