Kaedah Kepimpinan Dan Perancangan Strategik Dalam Pengurusan Kualiti Di Institusi Pembangunan Berteraskan Islam Brunei Darussalam - Marzuki@Yahaya, Nurhidayah (2017)
Tesis ini bertujuan mengkaji kaedah kepimpinan dan perancangan strategik dalam pengurusan kualiti di institusi pembangunan berteraskan Islam (IPBI). Sekalipun pengurusan kualiti lazim dilihat lebih dominan pada masa kini, namun terdapat pengkaji sudah mula menilai pengurusan kualiti dari perspektif Islam. Ini merupakan satu perkembangan yang baik bertujuan membina pengurusan kualiti yang berteraskan Islam sepenuhnya. Penelitian terhadapnya memerlukan evolusi secara perlahan-lahan. Oleh sebab itu, kajian ini hanya melihat sebahagian aspek utama dalam pengurusan kualiti iaitu kaedah kepimpinan dan perancangan strategik sahaja.