Pendidikan Berterusan Dalam Konteks Jabatan Pertanian - Muhamad, Mazanah; Alias, Kamaruzzaman (Kementerian Pertanian Malaysia, 1988)
Pendidikan berterusan merupakan satu proses dimana untuk menghasilkan perubahan sikap, pengetahuan dan kemahiran ketahap yang lebih tinggi , seseorang meneruskan pelajaran mereka selepas persekolahan formal.