Kesan Multimedia Pemujukan Kesedaran Obesiti Ke Atas Pengetahuan, Kesedaran Dan Motivasi Murid Yang Berbeza Jenis Motivasi - Hashim, Munira (2018)
Kajian ini bertujuan untuk mereka bentuk, membangun dan mengkaji kesan koswer multimedia pemujukan ke atas pengetahuan dan persepsi kesedaran terhadap obesiti dan juga persepsi motivasi terhadap bahan pengajaran dalam kalangan murid Tahun Lima. Kajian ini menggunakan reka bentuk kuasi-eksperimen dengan faktorial 2 X 2. Variabel tidak bersandar bagi kajian ini adalah dua mod persembahan koswer iaitu Koswer Multimedia Pemujukan Kesedaran Obesiti (Maklum Balas Penjelasan)(PerMOss 1) dan Koswer Multimedia Pemujukan Kesedaran Obesiti (Maklum Balas Pembetulan) (PerMOss 2). Variabel bersandar bagi kajian ini adalah pengetahuan, persepsi kesedaran dan persepsi motivasi.