Kaedah Pembiayaan Pembangunan Tanah Wakaf Oleh Majlis Agama Islam Negeri Terpilih Di Malaysia - Abdullah, Sakinatul Raadiyah (2018)
Kajian ini berkaitan kaedah pembiayaan pembangunan tanah wakaf oleh Majlis Agama Islam Negeri (MAIN) terpilih di Malaysia. Secara khusus, kajian ini mempunyai tiga objektif. Pertama, mengenal pasti kaedah pembiayaan pembangunan tanah wakaf di Malaysia. Kedua, menganalisis aplikasi kaedah pembiayaan pembangunan tanah wakaf yang dilaksanakan oleh MAIN terpilih di Malaysia. Ketiga, merumus aplikasi kaedah pembiayaan pembangunan tanah wakaf yang dilaksanakan oleh MAIN terpilih di Malaysia.