Difusi Ruangan, Infrastruktur Komuniti Dan Sokongan Sosial Dalam Pengukuhan Budaya Transeksualisme Di Kalangan Pelajar Lelaki Universiti Sains Malaysia Dan Universiti Utara Malaysia - Nor, Azilah Mohamad (2011)
Transeksualisme ialah satu keadaan di mana seseorang mempamerkan gaya penampilan gender yang berlawanan dengan jantina biologinya. Pada era mutakhir ini fenomena transeksualisme semakin jelas kelihatan dalam kalangan masyarakat moden di negara maju dan negara membangun. Difusi atau rebakan ruangan budaya transeksualisme turut berlaku di Malaysia, di mana ianya ketara dalam kalangan remaja lelaki, termasuk pelajar lelaki universiti. Justeru itu kajian ini akan memeriksa proses difusi ruangan budaya transeksualisme dalam kalangan pelajar lelaki universiti.