Surat Dato' Bayan Saki kepada Francis Light tentang hutangnya kepada Lebai Abdul Latif - Saki, Bayan (SOAS University of London, 1700)
Hamba Dato` Bayan Saki yang daif merafakkan sembah ke bawah kadam Dato` Gurnador yang teramat mulia.