Kajian ruang makan tepi jalan untuk membina tempat di pusat bandar Kuala Lumpur. - Bakar, Norhayati Abu (2010)
Tujuan kajian ini adalah untuk mengenal pasti aspek fizikal dan kepuasan pengunjung yang diperlukan bagi membina ruang makan tepi jalan di pusat bandar Kuala Lumpur, dan mengenalpasti kriteria-kriteria yang menentukan sesebuah kedudukan ruang makan tepi jalan yang saling responsif terhadap aspek fungsi, aktiviti dan visual dengan karektor persekitarannya.