The ruling on promoting ideal Islamic neighborhood in hot arid climate: case study Nizwa City-Oman. - Soud, Muazaz Y. (2011)
Warisan negara yang menggambarkan tentang kemajuan dan prospek, harus dikekalkan. Untuk mencapai matlamat ini, sains moden dan kebijaksanan lampau boleh digabungkan sebagai satu usaha untuk mencari keharmonian sebagai sumber untuk pembangunan.