Enhanced and automated approaches for fish recognition and classification system - Samma, Ali Salem Ali (2011)

(untitled)
Pengecaman dan pengelasan imej ikan dengan darjah ketepatan dan kecekapan yang tinggi boleh menjadi satu tugas yang sukar kerana ikan mempunyai persamaan yang sangat tinggi dengan latar belakangnya, kehilangan beberapa ciri ikan, dan kos komputan yang tinggi.