Factors influencing the usage of multimedia for teaching amongst health sciences lecturers in Malaysian public Universities: towards the development of a multimedia repository system. - Zar, Ni Wynn (2011)

(untitled)
Penyepaduan multimedia untuk pengajaran sains perubatan dan sains kesihatan (SK) adalah terhad disebabkan faktor-faktor organisasi dan individu. Faktor-faktor organisasi yang telah dikenalpasti ialah kekurangan sokongan organisasi dalam penyediaan sumber, kemudahan, program latihan teknologi maklumat (IT) dan sokongan teknikal (TS). Faktor-faktor individu termasuklah sikap dan pengetahuan ahli akademik mengenai penyepaduan teknologi dalam pengajaran.