Antibacterial, anticandidal, antioxidant activities and toxicity of euphorbia hirta l. - Abuarra, Basma R. M. (2011)
Pelbagai usaha telah dilakukan untuk menunjukkan antimikrob dan konstituen fitokimia yang terdapat pada tumbuhan ubatan dan menggunakannya untuk rawatan pelbagai penyakit sebagai alternatif kepada drug kimia sintetik.