Main factors contributing to growth of Malaysian construction companies. - Yusof, Mohamad Nizam (2011)
Secara umum, kebanyakan syarikat memiliki beberapa objektif yang bertujuan untuk kekal dan berjaya dalam perniagaan mereka. Dalam jangka masa yang pendek syarikat lebih menumpukan kepada memaksimumkan keuntungan, manakala untuk jangka masa panjang keuntungan tidak lagi menjadi fokus utama kerana salah satu tujuan yang mungkin mendominasi pengurusan syarikat adalah pertumbuhan.