Evaluation of community acquired pneumonia treatment outcomes and cost of illness and development of mortality model. - Al-Worafi, Yaser Mohammed Ali (2011)

(untitled)
Pneumonia aruhan komuniti (CAP) adalah punca mortaliti dan kematian utama di seluruh dunia termasuk Malaysia. Pengenalan perbezaaan dalam keputusan perubatan dan kos di antara hospital universiti dengan hospital umum (GH) boleh membantu perkembangan dalam rawatan pneumonia dan membantu pasukan kesihatan melakukan perkhidmatan perubatan dengan tepat and berkesan.