The impact of the agglomeration growth on spatial concentration in Baghdad. - Hamem, Hassan J. (2011)
Pertumbuhan aglomerat industri dan tumpuan /pemusatan ruang merupakan ciri utama di kebanyakan ibu negara di dunia: Baghdad adalah satu daripadanya. Banyak faktor yang mendorong berlakunya pertumbuhan aglomerat dan tumpuan / pemusatan ruang.