The effect of market orientation on new product performance, the moderating effect of supplier involvement, and the mediating role of proficiency in new product development. - Wangbenmad, Chutima (2011)
Kejayaan keluaran baharu sangat penting kepada keunggulan organisasi dalam persekitaran yang pantas berubah. Tujuan kajian ini ialah untuk menyiasat kesan tiga dimensi orientasi pasaran, khususnya, penjanaan perisikan pasaran, penyebaran perisikan pasaran, dan daya gerak balas firma kepada perisikan pasaran ke atas prestasi keluaran baharu dalam pasaran.