Synthesis, characterization and optimization of Supported carbon molecular sieve membrane from polyetherimide. - Rashid, Noor Khalilah Abdul (2011)
Dalam kajian ini, membran saringan molekular karbon (SMK) telah berjaya disintesis daripada polieterimid. Cakera karbon berliang (diameter 20 mm, ketebalan 2.5 mm) sebagai penyokong telah disediakan terlebih dahulu daripada percampuran serbuk hitam karbon dan resin fenolik.